close
close
Skip to content

Hezbollah vuurt een nieuw spervuur ​​van raketten af ​​op Israël

door Naharnet-nieuwsdesk twee uur

W300

Hezbollah zei dat het woensdag een nieuw spervuur ​​van raketten over de grens heeft afgevuurd nadat een aanval die aan Israël werd toegeschreven twee burgers doodde.

De groep had dinsdag laat op dinsdag al raketten afgevuurd op Noord-Israël “als reactie” op de burgerdoden.

Hezbollah heeft sinds het begin van de oorlog tegen Gaza bijna dagelijks vuur gewisseld met het Israëlische leger.

Het land heeft de afgelopen dagen het raketvuur op Israëlische militaire bases opgevoerd.

Hezbollah-strijders vuurden “tientallen Katyusha-raketten” af op Shomera, een bezet Libanees grensdorp, “als onderdeel van de reactie op de aanvallen van de Israëlische vijand op… huizen van burgers”, aldus de groep in een verklaring.

Dinsdag zeiden reddingsteams dat bij een Israëlische aanval op een huis in het zuidelijke dorp Hanin een vrouw van in de vijftig en een meisje uit dezelfde familie om het leven kwamen.

Hezbollah richtte zich woensdag ook op de al-Raheb-post in het noorden van Israël, terwijl Israëlische artillerie en tanks de buitenwijken van Ramia, Beit Leef en Alma al-Shaab in Zuid-Libanon beschoten.

Israëlische gevechtsvliegtuigen hadden van de ene op de andere dag de zuidelijke steden Houla en Rab Tlatine aangevallen.

Volgens een telling van het AFP zijn sinds 7 oktober in Libanon minstens 380 mensen gedood, voornamelijk Hezbollah-strijders maar ook 72 burgers.

Israël zegt dat aan zijn kant van de grens elf soldaten en acht burgers zijn omgekomen.