close
close
Skip to content

Vier voorverkiezingen in het Huis van Afgevaardigden om naar te kijken in Pennsylvania

Een van de belangrijkste strijdtonelen van het land, Pennsylvania, heeft dinsdag voorverkiezingen. Naast de presidentiële race zal de Keystone-staat gastheer zijn voor een – ahem – sleutel Senaatswedstrijd en meerdere competitieve races in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden in november, om nog maar te zwijgen van de verkiezingen voor ambten in de uitvoerende macht en de wetgevende macht. De primaire kiezers zullen dinsdag de genomineerden voor deze verkiezingen bepalen, en de keuzes die zij maken kunnen van invloed zijn op het concurrentievermogen van de algemene verkiezingen en op de toekomstige ideologische positionering van de partijen. De meest spraakmakende omstreden voorverkiezingen van de staat zullen plaatsvinden in vier zetels in het Amerikaanse Huis, wat de belangrijkste focus zal zijn van onze preview hieronder, maar houd ons in de gaten voor volledige verslaggeving van alle races tijdens ons liveblog op dinsdagavond.

Pennsylvania

Races om naar te kijken: Amerikaanse Senaat, 1e, 7e, 10e en 12e congresdistricten;
procureur-generaal, auditor, penningmeester, staatswetgever
Stembureaus sluiten: 20.00 uur Oost

Aan de leiding staat de in Pittsburgh gevestigde 12e arrondissement, een stevig blauwe zetel die president Joe Biden in 2020 met ongeveer 20 procentpunten zou hebben veroverd, volgens Daily Kos Elections. In de uiterst belangrijke Democratische voorverkiezingen zou de progressieve vertegenwoordiger Summer Lee kwetsbaar kunnen zijn tegen Bhavini Patel, lid van de Edgewood Borough Council: bij haar eerste bod op deze zetel in 2022 won Lee de Democratische voorverkiezingen met slechts een punt verschil. En de uitdaging van Patel is uitgegroeid tot een referendum over de bonafide partij van Lee. Hierachter schuilt Lee’s lidmaatschap van The Squad, een groep progressieve House Democrats die vaak ruzie hebben gehad met partijleiders. De voorverkiezingen van morgen zullen een vroege test zijn om te zien of de uitdagingen van centrumlinks van de partij tegen haar progressieve linkerflank in deze cyclus echt succes zullen hebben – vooral als het gaat om het onderwerp Israël-Hamas-conflict in Gaza.

De critici van Lee hebben haar vaak afgeschilderd als meer dogmatisch dan pragmatisch, een thema dat Patels campagne naar voren heeft gebracht, met het argument dat Lee Biden en de Democratische Partij wil ondermijnen. Ze heeft advertenties geplaatst waarin Lee werd aangevallen omdat hij de regering-Biden niet steunde, daarbij verwijzend naar de instorting van een brug in Pittsburgh in 2022 en hoe Biden’s kenmerkende infrastructuurwet uit 2021 hielp dit snel op te lossen. Belangrijk is dat Lee in 2021 niet in het Congres zat, hoewel The Squad destijds tegen het wetsvoorstel stemde. Patel heeft ook kritiek geuit op Lee’s steun voor de “ongebonden” beweging in de Democratische presidentiële voorverkiezingen, die heeft geprobeerd Biden onder druk te zetten om een ​​minder pro-Israëlische houding aan te nemen. Ondertussen heeft Moderate PAC, een super PAC die grotendeels wordt gefinancierd door een vooraanstaande Republikeinse donor, soortgelijke berichten gebruikt om de geloofwaardigheid van Lee’s partij in twijfel te trekken en haar te bekritiseren omdat ze tegen het schuldenplafond voor 2023 heeft gestemd, dat door de meeste Democraten wordt gesteund.

De zittende partij heeft haar reputatie tegen deze aanval verdedigd. In haar campagneadvertenties werd de nadruk gelegd op haar vermogen om ‘bruggen te bouwen’, waarbij ze beweerde dat ze meer dan 1 miljard dollar aan federale uitgaven naar het district heeft gebracht, evenals haar staat van dienst als voorstander van keuzevrijheid in een tijd waarin de Democraten sterk gefocust zijn op het beschermen van abortusrechten. Lee’s campagne heeft ook kritiek geuit op “door de Republikeinen gefinancierde super PAC’s” vanwege hun inmenging in de race, daarbij verwijzend naar Patels steun van de Moderate PAC en de potentiële invloed van de American Israel Public Affairs Committee, die heeft gezegd dat het deze cyclus mogelijk 100 miljoen dollar zou uitgeven aan progressieven.

Op weg naar de voorverkiezingen heeft Lee waarschijnlijk de overhand. We hebben geen opiniepeilingen, maar Lee had Patel op 3 april bijna 4-tegen-1 ($2,3 miljoen tot $602.000) outraisd. Ondertussen zijn de externe uitgaven volgens OpenSecrets ongeveer gelijk gebleven, waarbij Moderate PAC $612.000 heeft uitgegeven om Patel en diverse andere bedrijven te helpen. groepen besteden 664.000 dollar om Lee te stimuleren – waarvan sommige deel uitmaken van een progressieve ‘Reject AIPAC’-coalitie. Maar verrassend genoeg heeft de super PAC van AIPAC dat wel niet geld uitgegeven tegen Lee, ondanks het investeren van $ 3,9 miljoen om haar tegen te houden in de voorverkiezingen van 2022. Die beslissing kan betekenen dat AIPAC denkt dat Patel niet kan winnen, dat ze al voldoende steun van buitenaf heeft en/of dat steun die verband houdt met AIPAC Patel eigenlijk meer kan schaden dan helpen. We zullen het gewoon moeten zien.

Aan de andere kant van de staat, de 7e arrondissement in de staat Lehigh Valley zal dit najaar een van de meest competitieve House-races in de staat (en het land) zijn. In 2022 behield de Democratische Rep. Susan Wild haar zetel met slechts twee punten, en de Republikeinen hopen dat ze het deze keer kunnen omdraaien – met zo’n kleine meerderheid in de Tweede Kamer, elke zetel die ze van de Democraten kunnen afpakken. zou het verschil kunnen maken als de Republikeinse partij de controle over het Huis behoudt. Wild stelt zich zonder tegenstand kandidaat voor herverkiezing voor een vierde termijn in het Congres in de Democratische voorverkiezingen, terwijl drie Republikeinen aan de kant van de Republikeinen strijden om in november te kunnen stemmen.

Kevin Dellicker, eigenaar van een adviesbedrijf en tweede in de voorverkiezingen van de GOP in 2022, en advocaat Maria Montero, voormalig directeur public affairs bij de Pennsylvania Convention Center Authority in Philadelphia, nemen het op tegen staatsvertegenwoordiger Ryan Mackenzie. Dellicker heeft zijn tegenstanders ongeveer het dubbele overtroffen, volgens recente FEC-aangiften, wat $ 447.000 opleverde, tegenover Mackenzie’s $ 272.000 en Montero’s $ 214.000. Maar Mackenzie heeft aanzienlijke steun van buitenaf gekregen, voor een bedrag van bijna een half miljoen dollar, van Americans for Prosperity Action, een libertaire super PAC opgericht door de gebroeders Koch. Er zijn geen opiniepeilingen beschikbaar voor deze race en er is niet veel daglicht tussen de drie kandidaten als het gaat om beleidsstandpunten over actuele kwesties als immigratie, abortus en klimaatverandering, dus het kan ieders race zijn. De hoge uitgaven voor de campagne van Mackenzie en zijn lokale naamsbekendheid – hij groeide op in de regio, vertegenwoordigde de regio sinds 2012 in de algemene vergadering van de staat en zijn moeder is sinds 2021 ook lokale staatsvertegenwoordiger – zijn duidelijke voordelen.

Net ten zuiden, in Bucks County 1e arrondissementDe Republikeinse vertegenwoordiger Brian Fitzpatrick wordt geconfronteerd met een primaire uitdaging van Mark Houck, een anti-abortusactivist en hoofd van een non-profitbedieningsgroep voor katholieke mannen. Fitzpatrick werd in 2016 voor het eerst verkozen in het Congres, als opvolger van zijn broer (wijlen voormalig vertegenwoordiger Mike Fitzpatrick). Sindsdien heeft hij bij elke verkiezing een belangrijke uitdager ontmoet, maar hij heeft altijd gezegevierd. Fitzpatrick, een bekende gematigde, heeft afstand genomen van de rechterflank van de Republikeinse partij: hij heeft een staat van dienst op het gebied van tweepartijenpolitiek en gematigde beleidsstandpunten in het Congres en weigerde Doug Mastriano, de extreemrechtse kandidaat van de Republikeinse partij voor het gouverneurschap in 2022, te steunen – en heeft zelfs het bezoek van Trump aan Bucks County eerder deze maand afgewezen. Zijn standpunt over abortus was iets minder duidelijk – er wordt geen melding gemaakt van abortus op de website van zijn herverkiezingscampagne – hoewel hij de woede heeft gewekt van abortusrechtengroepen. Maar hij is zeker geen cultuurstrijder zoals Houck, die werd beschuldigd van mishandeling (maar niet schuldig werd bevonden) nadat hij een 72-jarige kliniekvrijwilliger had geduwd terwijl hij protesteerde buiten een Planned Parenthood in Philadelphia, en wiens organisatie zich verzet tegen ‘aantrekkingsstoornissen tussen mensen van hetzelfde geslacht’. en pornografie, en werkt aan het sluiten van ‘seksueel georiënteerde bedrijven’.

In dit district wil de Republikeinse partij hoogstwaarschijnlijk dat Fitzpatrick opnieuw wint van zijn extreemrechtse uitdager. Degene die de voorverkiezingen wint, zal het opnemen tegen Democraat Ashley Ehasz, die Fitzpatrick in 2022 met 10 punten versloeg, maar het gebied is paars en vertoont tekenen van blauwverschuiving – Biden won het district in 2020 en de Democraten veroverden alle vijf de zetels voor het grijpen bij een recente verkiezing van het lokale schoolbestuur. Fitzpatrick is de enige Republikein in de districten rond Philadelphia, hoewel hij de witste van die provincies is en de conservatieve delen van de provincie steeds meer gepolariseerd zijn. Dat zou kunnen betekenen dat Fitzpatrick te maken krijgt met serieuze concurrentie van Houck in de voorverkiezingen van de partij, maar de extreemrechtse voorkeuren van Houck zouden de verkiezingsstrijd in de richting van de Democraten kunnen doen kantelen als hij in november tot de stemming komt.

Verhuizen naar het westen naar Harrisburg 10e arrondissement in centraal Pennsylvania won de Republikeinse vertegenwoordiger Scott Perry de herverkiezing met iets minder dan 8 punten verschil in 2022. Maar hij blijft een doelwit voor de Democraten, dankzij de potentiële concurrentiekracht van het district (Trump zou het in 2020 met slechts 4 punten hebben gewonnen) en Perry’s reputatie als aartsconservatief: hij is voormalig voorzitter van de extreemrechtse House Freedom Caucus. Een menigte van zes kanshebbers heeft zich ingeschreven voor de Democratische voorverkiezingen om het recht te verdienen om Perry in november te ontmoeten, en er bestaat enige onzekerheid over hoe deze voorverkiezingen zouden kunnen verlopen.

Als er al een koploper is, dan is het waarschijnlijk voormalig nieuwslezeres Janelle Stelson, wier lange ambtstermijn bij WGAL op de televisiemarkt Harrisburg-Lancaster-Libanon-York haar tot een bekend gezicht in de regio heeft gemaakt. Stelson had op 3 april 577.000 dollar ingezameld en ze heeft steun gekregen van EMILY’s List, het zakenvriendelijke New Democratic Action Fund en een aantal vakbondsgroepen. Stelson heeft echter concurrentie van de gepensioneerde marinegevechtspiloot Mike O’Brien, die Stelson enigszins heeft overtroffen door $ 736.000, zijn eigen lokale arbeidssteun en steun van Democrats Serve binnen te halen. De andere opmerkelijke kandidaat is Shamaine Daniels, lid van de gemeenteraad van Harrisburg, de kandidaat van de partij voor 2022 tegen Perry, hoewel ze slechts $ 73.000 heeft ingezameld.

Maar Stelson en O’Brien hebben allebei potentiële zwakke punten die hun kansen kunnen beïnvloeden. Ze kregen allemaal te maken met vragen over hun banden met het district, aangezien Stelson net daarbuiten in Lancaster County woont en O’Brien pas onlangs naar het gebied is verhuisd. Stelson heeft ook pas onlangs haar partijregistratie gewijzigd van Republikeins naar Democraat, hoewel ze beweert dat dit kwam omdat haar ouders Republikeinen waren en ze lange tijd in een onpartijdige mediarol had gewerkt. En Daniels heeft Stelson aangevallen omdat hij ongeveer tien jaar geleden een racistische grap in de ether had gemaakt over Aziaten die katten aten, en zei dat dit aangeeft dat Stelson de waarden van de Democraten niet deelt. Of dat genoeg is om Stelson te laten ontsporen valt nog te bezien: de enige recente opiniepeiling die we hebben gezien was een enquête van eind februari voor de campagne van Stelson door Normington, Petts & Associates, waaruit bleek dat ze met 36 procent aan de leiding stond, gevolgd door Daniels met 16 procent en O’ Brien op 9 procent.

In de Senaat race, zowel de Democratische senior senator Bob Casey Jr. (een poli-nepo-baby – zijn vader was gouverneur van Pennsylvania van 1987-1995) als de Republikeinse David McCormick doen zonder tegenstand mee aan hun voorverkiezingen. McCormick is de voormalige CEO van hedgefonds Bridgewater Associates en was tijdens de regering van George W. Bush ondersecretaris voor internationale zaken van het ministerie van Financiën. McCormick deed in 2022 een duur bod op de Senaat, maar werd in de Republikeinse voorverkiezingen ternauwernood verslagen (zoals: nipt hervertellen) door tv-persoonlijkheid Mehmet Oz, die vervolgens de algemene verkiezingen verloor van de huidige senator. Johannes Fetterman. Dit wordt een race om naar te kijken in november, maar de genomineerden zijn al bekend.

Last but not least heeft Pennsylvania ook verkiezingen voor stembureaus op het menu staan. In de race met open zitplaatsen voor Procureur-generaalstrijden vijf Democraten om de nominatie van de partij, terwijl twee Republikeinen tegenover elkaar staan ​​in de voorverkiezingen van de Republikeinse Partij. De strijd om de staat Accountant beschikt over een onderlinge voorverkiezingen aan de Democratische kant voor het recht om het op te nemen tegen de zittende Republikeinse Timothy DeFoor. Op dezelfde manier strijden twee Democraten in de voorverkiezingen om het op te nemen tegen de zittende Republikeinse Partij Penningmeester Stacy Garrity, een oude Trump-supporter die eerder twijfel heeft gezaaid over de verkiezingsresultaten van Pennsylvania in 2020. Bovendien zal Pennsylvania voorverkiezingen voor de staat hebben Algemene vergadering, waar beide kamers er in het najaar competitief uitzien. In het Huis van Afgevaardigden hebben de Democraten de kleinste meerderheid, 102 zetels tegenover de 100 van de Republikeinse Partij (met één vacature in een dieprode zetel), en alle 203 districten zijn in november gestegen. In de Senaat hebben de Republikeinen een voorsprong van 28 tegen 22 zetels, maar met de helft van de zetels in de Kamer dit jaar op de agenda, zouden de Democraten een kans kunnen maken om net genoeg te winnen om een ​​gelijkspel te forceren dat door de Democratische Lt. Gov zou worden verbroken. .Austin Davis.

CORRECTIE (22 april 2024, 15.00 uur): In een eerdere versie van dit artikel stond dat vertegenwoordiger Scott Perry momenteel voorzitter is van de House Freedom Caucus. Begin 2024 volgde Virginia Rep. Bob Good Perry op als caucusvoorzitter. Bovendien werd in een eerdere versie van dit verhaal vermeld dat Maria Montero, kandidaat voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, de huidige directeur public affairs is bij de Pennsylvania Convention Center Authority. Zij is de voormalig directeur.